Er Mors’ natur for alle?

Jeg undrede mig over, hvorfor er Morsø kommune ikke afbilledet på Naturstyrelsen hjemmeside?

Når jeg så ser på den fine folder, som er udgivet af DH (Danske handicaporganisationer, så er der ikke meget “at juble over” for kørestolsbrugere.

DH undersøger 4 ting, når man snakker om tilgængelighed: Adgang for kørestole, handicapparkering, handicaptoilet og gratis adgang for ledsager.

Ved spisesteder og private oplevelses-/overnatningssteder, er der de fleste steder muligt at besøge, men så begynder det også at knibe med at faciliteterne er i orden for kørestolsbrugere.

Ved Dansk skaldyrcenter er der handicapparkering, men det er ikke muligt at besøge stedet.

Ved Hanklit er der handicaptoilet, men vanskeligt at komme fra bilen over i kørestolen, da parkeringspladsen hælder/skråner lidt. Det kan hurtig og let ordnes til gavn for mange mennesker.

Nykøbing har fået den fineste badebro ved Østre strand, som i skrivende stund bliver indviet og fejret og det er dejligt. -Men hvorfor har man ikke gjort sig umage og sørget for, at der bare et sted på Mors er muligt at komme ud at bade. Det kunne man snildt have løst ved hjælp af en lift.

I den nye kommunalplan, hvor nogle af de siddende byrådsmedlemmer taler om turisme, SKAL der være tilgængelighed for ALLE ved naturområderne, – det kan betale sig at sørge for, både for byens borgere, men også så Mors kan komme på Naturstyrelsens hjemmeside til gavn for turismen.

Campingpladsen kan udvides med handicaphytter og man kan lave shelters, der er forberedt til lifte, når der skal renoveres eller bygges nye på Øen.

Og så skal man selvfølgelig ikke betale for ledsager, de steder, der er drevet af Morsø kommune.